villa Zoutmansweg 8 Bodegraven

Nieuwjaarsbijeenkomst Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Op 9 januari 2023 waren de bestuursleden van de Monumenten-vereniging aanwezig op de druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De nieuwjaarsbijeenkomst is een uitgelezen gelegenheid om de vereniging en haar doelstellingen onder de aandacht te brengen van de burgemeester, de wethouders en de raadsleden. Maar vergeet ook de contacten met gelijkgestemde verenigingen en hun besturen niet, die eveneens aanwezig waren op de bijeenkomst.

De voorzitter van onze vereniging sprake onder meer met de vertrek-kende (interim) burgemeester Erik van Heijningen, die hij namens de vereniging bedankte voor zijn inzet voor de gemeente. Erik heeft zich bijzonder snel ingewerkt en zich in korte tijd geliefd weten te maken bij veel inwoners van de gemeente.

Uiteraard moesten de nieuwjaarswensen van de vereniging ook worden overgebracht aan de wethouder belast met erfgoedzaken, Jan Leendert van den Heuvel. Het bestuur ziet Jan Leendert weer op 18 januari op het gemeentehuis. Wij spreken dan over het beleid aangaande erfgoed. Als het aan de vereniging ligt komen de onderwerpen subsidies en verlaging van de WOZ voor cultuur-historische panden (conform de regeling voor gemeentelijke monumenten) dan zeker aan de orde.

Ook spraken wij kort met de nieuwe wethouder Robin Kersbergen, onder meer belast met de portefeuille Recreatie & toerisme. Op dat vlak ligt er zeker een relatie met erfgoed, waarvan een wervende uitstraling uitgaat als het gaat om het trekken van toeristen. Enkele van onze monumentale (leden)panden zijn bovendien in gebruik als bed & breakfast.