Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Opening open monumentendag 2019

Op zaterdag 14 september waren voorzitter Jos de Lange en bestuurslid Adriana Kool van de Monumentenvereniging Bodegraven-Reeuwijk aanwezig bij de officiële opening van de Open Monumentendag in gemeentelijk monument het Wapen van Waarder. Namens de gemeente was aanwezig wethouder Kees Oskam.

Subsidie voor monumenten

De gemeente vindt het belangrijk dat panden die aangewezen zijn als gemeentelijk monument of cultuurhistorisch waardevol, in goede staat blijven. Daarom heeft de gemeente hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. De subsidie is bedoeld om eigenaren van monumentale en cultuurhistorisch waardevolle panden te ondersteunen in de kosten die zij maken voor onderhoudswerkzaamheden.

Inspirerende monumentendag

De monumentendag in Waarder was bijzonder inspirerend. Om te beginnen was het stralend weer. In het Wapen van Waarder waren verschillende oude spellen te bezichtigen. Dat gaf aanleiding tot weemoedig terug zien naar hun jeugd van de oudere bezoekers. Wethouder Oskam toonde zich een ware meester op het haakse sjoelbord.

Zowel de wethouder als onze bestuursleden kregen daarna de gelegenheid om de tegenoverliggende Hervormde Kerk van Waarder te bezoeken. Waarlijk een juweel in het monumentendomein van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk!